Du är här
Hem > Fotboll > Allsvenskan > Johnbosco Samuel Kalu tillbaka i Värnamo

Johnbosco Samuel Kalu tillbaka i Värnamo

Dela på Facebook

För ett par år sen fick vi höra talas om honom, killen som spelade för Vrigstad.

Johnbosco Samuel Kalu gjorde 5 mål och två assist när vi fotograferade matchen i Värnamo när de mötte FK Liljan

IFK Värnamo skriver idag …

Den nigerianska anfallaren Johnbosco Samuel Kalu som anslöt till IFK Värnamo redan under förra säsongen har varit under en migrationsprocess. Processen är nu färdigställd och ett arbetstillstånd är beviljat för forwarden. Det innebär att han återigen är tillbaka på Ljusseveka och är sedan igår tillbaka i träning.

Kalu kommer trappas igång med individuell träning under den kommande veckan innan han kliver in i kollektiv träning och således tar sina första kliv mot sitt första framträdande i föreningen. Han är sedan tidigare spelklar för klubben och hans kontrakt sträcker sig fram till sommaren 2025.

Enes Ahmetovic, Sportchef:

Vi har varit medvetna om att det skulle vara en process att färdigställa det här och det känns väldigt bra att ha det klart nu. Kalu har varit borta ett tag så det handlar om att ge honom tid, lugn och trygghet. Det är en väldigt fin personlighet som kommer behöva byggas upp sakta men säkert. Jag har sagt det tidigare, han har några exceptionella färdigheter i sin speed ,skicklighet och power men för att de ska kunna komma till uttryck på sitt rätta sätt så kommer vi som sagt var behöva låta det ta den tid det behöver och ha respekt för processen.

Johnbosco Samuel Kalu:

Jag är väldigt glad över att vara tillbaka i IFK Värnamo. Det känns skönt att äntligen ha det klart och att jag nu kan fokusera på fotbollen och på att bli bättre varje dag. Jag har jobbat länge för att ta mig hit och jag lovar att jag bara kommer jobba ännu hårdare för att hjälpa klubben. Jag är enormt tacksam över möjligheten att få representera klubben och jag ska göra mitt yttersta på planen för att visa det.

Bilder från Matchen 2021 då Vrigstad mötte FK Liljan finns här 

 

Dela på Facebook
Top