Du är här
Hem > Fotboll > Ytter klar för FFF: ”Fantastiskt kul”

Ytter klar för FFF: ”Fantastiskt kul”

Dela på Facebook

Ytter klar för Falkenbergs FF … ”Fantastiskt kul”… så beskriver FFF på sin hemsida om tvåårs kontraktet med Tobias Englund.

Tobias är starkt knutet till IFK Värnamo och det lär nog ta en lång stund innan man kommer över det.

  Han finns även på min facebook sida och där kommer han finnas kvar precis som i de flestas fotbolls hjärtan här i Värnamo.

Riktigt kap som Falkenberg har gjort, och det kommer att bli intressant att följa Tobias utveckling nu när det vankas mycket fotboll ..

Så här presenteras han av sin nya klubb.

 

– Tobias är ytterback alternativt yttermittfältare. Han har mycket bra karaktär. Vi är väldigt nöjda, säger sportchef Håkan Nilsson.

175 centimeter långe och 65 kilo tunge Tobias Englund har IFK Värnamo som moderklubb och har representerat superettanklubben under hela karriären. Han har tidigare varit lagkapten för Värnamo.
– Det känns fantastiskt kul. FFF har gett mig en väldigt bra möjlighet att utvecklas både som fotbollsspelare och människa. Jag känner Håkan (tidigare ledare för Hallandslaget) sen gammalt. Han har följt mig. Jag har mött FFF många gånger och har koll på klubben. Värnamo har alltid haft svårt för Falkenbergs FF. Jag vet att det är ett spelskickligt lag som spelar bra fotboll, säger Englund.

Att byta klubb för första gången i livet tycker han känns inspirerande.
– Jag känner att jag har en växel till att lägga i. Nu när jag får ett miljöombyte till en fin förening har jag goda möjligheter att utvecklas, säger 27-åringen.

Hur skulle han då beskriva sig själv som spelare?
– Jag är en energispelare som gillar både offensivt och defensivt spel. Jag gillar att snacka mycket och pusha de andra på plan. Jag är en ledartyp som tillför mycket energi. Jag har ingen position jag helst vill spela på utan känner mig flexibel. Jag gillar att komma längs kanten, både som vänsterback och vänstermittfältare.

Han känner Christoffer Carlsson sen tidigare.
– Vi är lika gamla och har spelat ihop i juniorlandslaget. Jag spelade också emot honom när han var med i Hallandslaget och jag i Smålandslaget. Hampus Nilsson har jag spelat med i Värnamo. Nu ska jag skaffa nya kompisar.

Under tiden i Värnamo jobbade han halvtid som snickare.
– Jag kommer framöver jobba heltid som fotbollsspelare. Det kan vara en fördel att lägga mycket energi på fotbollen. På fritiden kör jag gärna veteranbilar. Det är ett intresse, säger Englund.

E.N. 

 

 

 

Dela på Facebook
Top