Hem > -Svenska SuperLigan > Hessmer fyramålsskytt när Vipers besegrades

Hessmer fyramålsskytt när Vipers besegrades

Dela på Facebook

8-13 blev SSL resultatet i Fortnox.

Ett historiskt resultat för det blev tre poäng till bortalaget Jönköpings IK som därmed vann för första gången mot Växjö Vipers.

Rickard Hessmer och Joel Wadsten stod för 7 av målen. Tempot från JIK var enorm vid inledningen av matchen och man drog iväg till 0-3 innan Växjö fick upp farten och reducerade till 2-3 innan periodvilan.

5 olika målgörare i den andra perioden såg till att JIK drog iväg till en 4 måls ledning på tavlan stod det 4 – 8 inför den tredje perioden.

Även den tredje perioden vann Jönköpings IK nu med 4-5, man lät inte hemmalaget komma närmare än så.

Jesper Sankell i hemmalaget gjorde 5 poäng (4 mål och en assist)

Vi berättar mera med bilder än med text…

Hemmamålen : Jesper Sankell 4, Johan Roos, Oliver Johansson, Manuel Maurer och Tobias Bergfors vardera ett.

Målen för Jönköping: Rickard Hessmer 4, Joel Wadsten 3, Simon Hedin 2, Joel Nyström, Simon Karlsson, Gustav Johansson och Robin Raske vardera ett.

Resultat 8 – 13 (2 – 3, 2 – 5, 4 – 5)

Skotten 37 – 30 (7 – 11, 12 – 9, 18 – 10)