Hemmaseger i smålandscupen för VIK damerna

Dela på Facebook

Smålandscupen började med en tuff motståndare för Värnamo IK dam.

SSL klubben Jönköpings IK kom ner med sitt ungdomslag.

Och började starkt, redan efter 18 sekunder så nätade Mira Markström och tvåan kom genom Nelly Flodin en minut efter.

Såg lite illa ut för hemmalaget som inte hann komma upp i speltempot än. Men innan periodvilan så fanns tempot där. Lovisa Josefsson och Isabell Johansson såg till att det stod 2-2 till pausvilan.

Tre hemmamål i den andra perioden genom Alma Ohlsson, Elin Mörck och Lovisa Egerhag gav ett rejält försprång till gästerna.

Alma Ohlsson gjorde sitt andra mål i den sista akten innan Jönköpingslaget vaknade till samtidigt som det blev lite svårt att hålla den höga tempot för Värnamo.

Både Nelly Flodin och Mira Markström gör sin andra mål och Tess Fridh reducerar till 6-5 när det återstår dryga 5 minuter av matchen.

Hårt tryck från gästerna och de tar även ut målvakten för spel med en spelare mer. Sista 15 sekunder av matchen spelar Värnamo IK en spelare mindre då Linnea Höögs får sitta på bänken.

Långa sekunder som går hemmalaget till mötes… hemmaseger i Smålandscupen mot Jönköpings IK med 6-5.

Mötet mellan Sävsjö IBK och Gnosjö IBK slutar 1-1 så Värnamo IK leder sin grupp.