Du är här
Hem > Nyheter > Nytt sportår framför oss 2018

Nytt sportår framför oss 2018

Dela på Facebook

Krönika.

Med över 180 sport inslag så blev det en hel del sport under 2017 och året som vi har framför kommer att vara intressant att följa. Och då speciellt lagen som inte har utövare i elitnivå.

De blir som så oftast helt bortglömda trots att de utövar de mesta av kommunens idrott.

Jag har varit ute på fotbollsplaner och arenor där det spelas och utövas sport utan att någon har uppmärksammat dem från den lokala median.

Jag läste Fredrik Sandquists krönika i vn (2017-12-31) där han efterlyser mera bra sport från idrottsutövarna och dess publik i Värnamo.

Publiksiffrorna är låga i kommunen det kan man inte sticka under stolen med. Intresse måste skapas och det räcker nog inte med lite textrobots ”text” i media för att väcka intresset.

Man får nog vara lite oftare på plats och lyfta fram de lokala begåvningarna med text och bild.

 

Markus Löppönen ville riva Folkets Park  (Krönika från VIK´s hemsida) för att få plats med nya idrottshallar där.

Värnamo IK herr hade säsongen 2015-2016 ett publiksnitt på 195 (18 matcher) och hittills under denna säsong 186 (11 matcher).

Publiksiffror som är klart under besökssiffrorna under samma tid på Folkets Park. Vill man ha dessa besöken så blir det betydligt fler hallar man får bygga..

Nya hallar behövs helt klart för många av kommunens klubbar växer så det knakar.

Man får se helheten först innan man `planerar för framtiden`.

Så de beslutande politiker får se över så att det kommer att passa alla, för man behöver inte trampa någon på tårna för den skull.

Dela på Facebook
Top