Du är här
Hem > Fotboll > Ändrad beslut om flygande byten i Division 1 Dam

Ändrad beslut om flygande byten i Division 1 Dam

Dela på Facebook

”SvFF:s representantskapsmöte den 1 December förra året i Solna innehöll tre frågor som gick till votering innan beslut kunde fattas inför 2018 och följande års tävlingsverksamhet.

Det handlade om avbytarsystem i division 2-3 herrar och Division 1 dam, förslaget att införa en SM-tävling för 16-åringar på pojksidan samt frågan om dispens för cupsegrare i ungdomsturneringar.”

44 av de totalt 45 rösterna fanns på plats att fördela, 24 från distrikten, åtta från Svensk Elitfotboll, sex från Elitfotboll Dam samt sju från Förbundsstyrelsen.

  • Hallands FF hade motionerat om att införa avbytarsystem i div. 2-3 herrar samt div. 1 damer. Skånes FF tog till orda och menade att det kan låta tilltalande men att det inte fanns någon djuplodande undersökning vad det skulle få för följdverkningar och frågan gick därmed till votering.

Beslutet blev att representantskapsmötet röstade igenom Hallands motion, med ambitionen att få fler att spela längre och exempelvis inte åka för långt bort kanske för att sitta på bänken hela tiden. Nu blir det tillåtet med flygande byten för att fler ska ges chans till spel.

I går den 9 Januari 2018 så ändrades den beslutet av Svenska Fotbollförbundets extra representantskapsmöte.

Det nya beslutet, som Förbundsstyrelsen (FS) föreslagit det extra Representantskapet, innebär att antalet ersättare utökas från tre till fem i berörda serier,

men att det ska vara samma ersättarsystem som tidigare, d.v.s. inga flygande byten. Dessutom beslutades att byten får ske vid tre tillfällen under pågående spel, halvtid undantaget.

Det extra Representantskapet hölls via telefon med 42 röstberättigade närvarande,

23 från distrikten, sju från Svensk Elitfotboll samt fem från Elitfotboll Dam och sju från Förbundsstyrelsen.

 

Dela på Facebook
Top