Hem > Innebandy > Lagan IBK är vidare i kvalet till allsvenskan

Lagan IBK är vidare i kvalet till allsvenskan

Dela på Facebook

På Fortnox spelades det kvalmatch till Allsvenskan i Innebandy under Lördagen.

Gästande lag Lagan IBK slutade som segrare och får spela vidare om en plats till Allsvenskan.

Men det var inte lätt för dem att vinna i Växjö. Jämnt i den första perioden som slutade 2-2, där bägge lagen visade upp fin Innebandyspel.

Fram till mitten av den andra perioden hade hemmalaget Växjö Vipers U tagit ledningen till 5-2 och mycket såg ut att rinna till

hemmalagets favör.

Lagan IBK kunde dock komma i kapp i slutet av den andra och man gick till den tredje perioden med siffrorna 5-4.

Bara ett mål i den tredje och det var Lagan som kvitterade och matchen gick till en fjärde period .

Robin Karlsson avgjorde 06.56 och Lagan får möta Munka Ljungby för vidare jakt på en plats i Allsvenskan.

Resultat : 5-6 (2 – 2, 3 – 2, 0 – 1, 0 – 1)

Skotten : 23 – 31 (6 – 10, 10 – 8, 5 – 9, 2 – 4)

Hemmalagets mål  :  Anton Kidell, Jonathan Holmér, Samuel Folkesson/Algman,Magnus Gustafsson och Emanuel Petäjä.

Bortalagets mål  :  Robin Karlsson (3), David Centerwall (2) och Robin Bylander.

Matchens pris tog bortalagets hejarklack.