Hem > -Svenska SuperLigan > JIK damerna vände och vann hemma

JIK damerna vände och vann hemma

Dela på Facebook

Jönköpings IK Dam – IK Sirius FCB

Jönköping var inte riktigt ”hemma” idag på Arenan och det dröjde innan det lossnade.

Mållös första period där gästerna hade mycket av spelet och Sofia Blixt i hemmamålet höll laget kvar i matchen.

När nästan halva matchen hade spelats 9.33 in iden andra perioden så kom matchens första mål. Och det var Sirius spelaren Agnes Wiklund som gav sitt lag ledningen. Nu kunde man även se ett hemmalag som så smått hade börjat vakna till, utan utdelning dock.

10 sekunder in i den sista perioden vaknade matchen till liv. Cajsa Elm reducerar och Jönköping tjejerna känns igen ….

Full fart framåt

19 minuter och 50 sekunder handlar om att hemmalaget ville vinna matchen. I powerplay när det återstår dryga 5 minuter av matchen så Sätter Felicia Glad segermålet. Gästerna tar i slutminuterna ut målvakten Jennifer Gräll för att försöka få in en kvittering, men det är hemmalaget som är farligast och det kunde ha blivit fler hemmamål.

Matchen slutar 2-1 till Jönköping som är kvar på en tryggt plats bland de 8 i toppen.

Vi berättar  mera med bilder än med text” …(Bildspel)