Dela på Facebook

Jönköpings damer mötte Västra Mälardalen IB hemma den 14 Januari i seriespelet.

Då bjöds det på tufft motstånd från gästerna, men poängen blev kvar hemma i Jönköping.

Bildspel ..från tidigare i år..   Jönköpings IK – Västra Mälardalen IB

Matchen hemma mot Pixbo Wallenstam IBF har blivit en klassiker då det blev den enda förlusten under seriespelet ,

då kom seger målet för Pixbo 15.49 in i den sista perioden genom deras lagkapten Linnea Ahlberg, den satt hårt inne.

Den enda matchen som vi för övrigt har fotograferat där JIK dam har förlorat ”Unika Bilder”  🙂

Bildspel ..  JIK-Pixbo Wallenstam IBF

IBK Lockerud Mariestad knep två poäng hemma i Mariestad efter förlängning. 3.04 satte Wilma Klingberg två poängs målet för sitt lag.

Och nu är vi där…. första kvalmatchen och vägen tillbaka till SSl .

Och hur blev det…?

JIK dam imponerar och det finns nog ingenting som hindrar lagets återkomst till SSL.

Västra Mälardalen IB hade svårt att hänga med och JIK började dra ifrån redan 2,52 i första perioden genom mål av Micaela Lundmark.

2-0 kom genom Felicia Glad i 15 minuten.

Andra perioden inledde bortalaget bra men Micaela gjorde periodens enda mål 16,56 och kraften gick ur motståndarna.

Tredje perioden bjöd på högkvalite innebandy av hemmalaget och långa stunder såg det ut som man spelade i ständig powerplay.. 🙂

Micaela inledde med sitt tredje mål för dagen och Alicia Zälle gjorde 5-1.

Felicia Glad avslutade målskörden med att faställa resultatet till 6-1 i powerplay.

Målen för hemmalaget.. : Micaela Lundmark (3), Felicia Glad (2) och Alicia 1.

Bortamålet..   :Jessica Carlsson